Bestuur (gemeente)

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

De gemeenteraad heeft gister besloten dat de kaapvergunning voor bomen duurder wordt (zat onder kostprijs) en dat de afvalstofheffing voor recreatiewoningen omhoog gaat (stond op eenpersoonshuishoudens). #schoorlbestuur ... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden
De gemeenteraad heeft gister besloten dat de kaapvergunning voor bomen duurder wordt (zat onder kostprijs) en dat de afvalstofheffing voor recreatiewoningen omhoog gaat (stond op eenpersoonshuishoudens). #schoorlbestuur

🚗SCHOORL Nieuwe parkeerregeling per 1 januari 2023.

De digitale bezoekersregeling in de gemeente Bergen wordt aangepast per 1 januari 2023. Dat heeft het college besloten.
Ook veranderen de parkeerperioden waarop moet worden betaald in Schoorl.

▪️Wat verandert er voor de bezoekersregeling?

Vergunninghouders krijgen een parkeerbudget van 600 uren per jaar. Dit kunnen zij naar eigen inzicht gebruiken voor hun bezoekers. Ook wordt het mogelijk om met meerdere auto’s (maximaal 3 kentekens) tegelijk op een vergunning te parkeren.

▪️Wat verandert er in de parkeerperioden waarop betaald moet worden?

In Schoorl vermindert het aantal dagen waarop parkeergeld moet worden betaald. In de nieuwe situatie hoeft er in de winterperiode (november-februari) alleen in de weekenden (zaterdag-zondag) van 10 tot 19 uur betaald te worden en niet meer op de doordeweekse dagen.

In de zomerperiode (maart-oktober) blijft de betaling van het parkeergeld hetzelfde: iedere dag van 10 tot 19 uur.

#schoorldoet
#schoorlbestuur
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden

Reactie op Facebook

Moeilijk hé om gewoon blauwe zones te maken in het centrum,daar hebben de ondernemers ook wat aan..

Het factuur om te betalen voor 2023 heb ik al ontvangen. Volgens mij is dit hetzelfde tarief als voorgaand jaar. Maar nu lees ik dat in het laag seizoen betaald parkeren alleen in het weekend is. Dan zou de vergunning toch ook minder in prijs dienen te zijn? In ieder geval fijn om dit middels deze weg te lezen, want vanuit Parkeerservice Bergen word deze info niet gedeeld.... 😕

Het begin is er!!! Het zou zo fijn zijn als de weekenden ook vrij parkeren gaat worden (met name voor alle ondernemers!)

Maak de Heereweg P vrij, auto's hebben daar toch eigenlijk niets te zoeken, paar invalide plekken en bevoorrading en dat is het. P aan de Sportlaan kan groter, graaf een groot gat bijv. Denk dat de J stichting wel wil bijdragen voor behoud van hun bezit 😉 oh ja, wanneer gaat het postkantoor en de paardenmarkt plat voor iets meer van deze tijd? (Y)

Zo das mooi en terecht

Dat betekent in de winterperiode Dat de winkeliers hun auto voor de deur kunnen zetten en de klanten verder op moeten parkeren!!

Dit gaat over de bezoekersregeling... 600 uur per jaar is niet genoeg als je werkt in Schoorl...

Bespeur ik hier nu iets positiefs? 🫣

Roel Schaut

Cynthia de Rijk

kijk eens naar texel pakeervignet voor iedereen en overal parkeren

View more comments